FrökenHarry

Blomstrande kreativitet!

Blåbärskaka!

Kategori: Mat & Bak

Bakade en kaka häromdagen, sockerkaka + blåbär = Blåbärskaka!
 

 
Använd det sockerkaksrecept som ni tycker bäst om och tillsätt 1 1/2dl färska eller frysta blåbär.
 
Jag hällde först i hälften av sockerkakssmeten i formen, "strösslade" på blåbären och hällde sen över resten av smeten. Då hamnar bären "i" kakan och inte på kanterna, kakan blir heller inte lila som när man rör ner dom i smeten. Fattar ni?;)
Ska tillägga att jag använder både vaniljsocker OCH rivet citronskal(från 1/2 citron) när jag bakar sockerkaka, blir mer smak på det hela då=)
 
 Tips!
Ska ni ha gäster eller bara lyxa till det för er själva så pudra över lite florsocker, dekorera med blåbär och lite citronmeliss(om ni har det hemma, känns onödigt att köpa en hel kruka för den sakens skull).
 
 
 
 
 

Alstroemeria

Kategori: Vackra Ting

...Inkalilja eller Prinsessblomma. Kärt barn har många namn=)  Denna otroligt vackra blomma finns i många,många,många färger och har en bra hållbarhet som snittblomma! 
 
Härligt med buketter som bara inehåller en sorts blomma! Varför inte ha som brudbukett?!
 
 

 
Kul att få leka lite!

Inne i ett flow!

Kategori: Mat & Bak

Ibland är man så fruktansvärt trött på att laga mat, man lagar samma hela tiden och vill testa något nytt men "kommer inte på något".. Känner ni igen det?!
Har haft en sån tråkig period nästen hela sommaren, men nu har det vänt! Nu tycker jag att det är väldigt roligt att både laga mat och baka, är inne i ett matflow!
 
 
Visst är man en matnörd när man tar kort på allt som man lagat!
 

Dop!

Kategori: Allmänt

Vi ska ju döpa lilla tjejen snart, så det kanske är på tiden att vi skickar iväg alla inbjudningskorten idag!
 

Suuuuuperenkel pastasallad!

Kategori: Mat & Bak

 
 
 
 Lyckades sno ihop en god pastasallad till lunch igår! Det blev en sån där "tager vad man haver" grej, det fanns inte så mycket att välja på i varken kyl eller skafferi och då är det inte så lätt att känna inspiration till att laga mat... Men det är oftast då man lyckas skapa nya maträtter!
 
Jag kallar den "Röd Pastasallad med Grönt Sällskap". Fyndigt värre, haha!
 
 
Röd pastasallad med grönt sällskap
 
(OBS detta är ett recept som jag "höftat" ihop, så det är inga exakta mått)
ca 2 portioner
 
250g Penne Pasta
2 rågade msk Tomatpesto
1-2msk Olivolja
2-3tsk Vitvinsvinäger
ca 50g skivad chorizo salami
1/2 Röd Paprika
10 Cocktailtomater
Salt och Peppar
 
Servera med Ruccola, Salladslök och Fetaost.
 
Koka pastan, häll av och låt svalna. Dela tomaterna på mitten, skär paprikan och chorizon i "lagom" stora bitar. Blanda alla ingredienser i en skål och vips så är det klart!  Enkelt men gott!
 
 
 
 
 

Happ...enligt ICA:s reklam är sommaren slut.....

Kategori: Allmänt

Instagram

Pizza!

Kategori: Mat & Bak

När vi har bakat pizza hemma så har vi köpt pizzakit från Sara Lee, mycket smidigt med färdig deg samt tomatsås och gott är det också! Men nackdelen är att pizzan aldrig blir så där tunn och krispig som jag vill ha det..... Ja, i-landsproblem... och ja, man kan göra egen deg men det tar sån tid!
 
Så förra veckan testade jag att använda tortillabröd med fibrer som pizzabotten, slängde på lite tomatpuré, färska champinjoner, skivad choritzo salami, zuccini, mozzarella, peppar och pizzakrydda, in i ugnen i ca 8 min och sen var det klart! Och guuuuuuud så gott det var, kändes mycket nyttigare och "lättare" än vanliga pizzor!
 
Detta kan jag varmt rekommendera! Perfekt fredagsmys med familjen eller bjudmat med gäster, bara att ställa fram olika pålägg och ostar så får var och en "snickra ihop" en egen pizza.
Alla nöjda och glada!
 
Slängde på lite ruccula och persilja också,mums!