Skala och hacka löken+vitlöken, stek försiktigt i en gryta. Tillsätt spiskummin och de passerade tomaterna när löken blivit mjuk(ska ej få färg). Tillsätt buljongtärningen och vatten, låt koka upp. Skala moroten och potatisarna, riv sedan ner rotfrukterna i soppan. Låt småputtra i ca 7-10 min, rör om då och då. Ställ av grytan från plattan och tillsätt Mascarpone, salta och peppar. Mixa soppan med stavmixer eller i matberedare.
Rör ner den hackade basilikan och servera med vitlöksbröd.
Gott att tillsätta knaperstekt bacon om man vill ha en matigare soppa.
Har inte orkat skriva så mycket här då jag varit sjuk, envis förkylning!
Men nu har jag piggnat till igen!
Fick lite ångest igår när jag konstaterade att det var väldigt svart ute, är inte alls redo för hösten men vad ska man göra?! Bara att gilla läget, tända en massa ljus och myspysa inne!
Glöm inte att ha koll på ljusen bara!
Höst i köksfönstret.
Höstväder (fast det har vi ju haft hela sommaren).
Ibland sover dom faktiskt förmiddag samtidigt(!) och det betyder att jag får egentid, brukar oftast passa på att städar och plockar undan lite då. Men! Ibland måste man verkligen ha egentid då man kan göra roliga saker, roliga saker som gör en glad! Så igår när dom små glina sov så passade jag på att göra en brudbukett av "resterna" från bordsdekorationerna i söndags. Det blev lite slarvigt och ljungen var inte så fräsch, men det var kul ändå!
Nej, Ljung är inte enbart till för att sättas på gravar och borde inte förknippas med döden hela tiden. Jag vet att många har svårt för Ljung, men det är en riktigt fin blomma som kan användas till så mycket mer än att bara sätta i en "potta" ute på trappen(inget fel med det men ni förstår vad jag menar). Även om den trivs allra bäst ute så kan man ha den inne, man måste bara vattna den, mycket!
Det gäller bara att våga, och låta fantasin flöda;)
Nu på söndag ska vi döpa vår lilla dotter, prästen var här igår och gick igenom cermonin med oss. Kan inte påstå att vi är så speciellt "kristna" av oss, men vi tycker ändå att det är en fin tradition.
Har börjat förbereda lite bordsdekorationer:
Glasburkar + garn = ljuslyktor!
Dessa bollar av tidningpapper och tejp ska ligga utspridda på borden. Fina va?!
Piroger är väldigt gott men det tar sån tiiiiiiiid att göra och krångligt är det.
Men nu har jag kommit på en lösning;) Köp färdig deg och gör EN stor pirog istället för många små, då slipper man allt "pill" och det går lite fortare.
Ja, jag vet. Är säkerligen inte först med att komma på denna briljanta idé, men det är inte förrens nu som det har slagit MIG att man kan göra så=)
Köttfärspirog med medelhavsgrönsaker och fetaost 4port
Smördeg från Sara Lee (den är färdigkavlad)
200g Blandfärs
1/2 Zuccini
1/2 Paprika
100g Fetaost
2 Vitlöksklyftor pressade
2msk Tomatpure
2msk Tomatpesto
1/2dl vatten
Färsk Persilja och Basilika
Salt och Peppar
1 Ägg till pensling
Ugn 200 grader
Hacka Zuccinin och Paprikan i 1cm stora bitar, bryn i olja och lägg sedan upp på ett fat. Stek blandfärsen och tillsätt sedan vitlöken,tomatpure,tomatpesto,grönsakerna,salt,peppar och vatten. Låt vattnet koka in i färsen, ställ av stekpannan från plattan smula ner fetaosten och rör ner dom hackade örterna. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt, lägg köttfärsröran på ena halvan av degen, pensla kanterna med ägg, vik över den den andra deghalvan och tryck ihop kanterna noga. Pensla hela pirågen med ägg och ställ in i ugnen tills smördegen blivit gyllenbrun.
Servera med en god sallad och en kall sås(Crème fraîche,salt,peppar,pressad vitlök, eller tzatziki).