Svårt att få barnen till att äta grönsaker? Eller om du helt enkelt bara vill vara lite nyttigare?
Testa då att riva ner en morot i pannkakssmeten, den bör vara finriven. Det smakar precis som vanligt och man kan knappt se dom små oranga morotssträngarna.
Försök att smyga ner morotsrivet om ni har barn, så att dom inte märker något=)
Om era sluga barn skulle upptäcka dom små morotsbitarna i pannkakan ändå, jaa då får ni väl helt enkelt säga "sanningen"......... att ni råkade hälla i lite oranget strössel;)
Min farmor Greta brukade laga morotspannkakor ibland, och dom var himelskt goda!
Jag är inte så förtjust i sylt, speciellt inte köpesylt. Tycker att det är alldeles för sött!
Istället brukar jag köpa frysta bär och mosa ihop med lite flytande honung, mycket godare och nyttigare!
(mörk eller ljus, ta den choklad ni tycker bäst om)
Ugn 200 grader
Vispa smör och socker "fluffigt", vispa ner äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och den hackade chokladen. Riv bananen grovt och rör ner i smör och äggblandningen, tillsammans med mjölken. Rör ner dom torra ingerdienserna till en jämn smet och fördela sen i muffinsformarna.
Nej, jag läser inte Hemmets Veckotidning. Men min mammas granne gör det. Sen ger hon dom till min mamma. Och sen när jag besöker min mamma, river jag ur recepten.
Så, nej. Jag läser inte den tidningen. Bara recepten. ;)
Här kommer receptet:
Jag tillsatte vit choklad och tog hälften Philadelphia/ Mascarpone, tillsatte även vaniljsocker i fyllningen. Det blev en hitt!
6-8port
Botten:
16 Digestivekex
125g Smör
1tsk Kanel
Fyllning:
300g krämig färskost
1/2 dl Florsocker
2dl Vispgrädde
(100g Vitchoklad)
(1tsk Vaniljsocker)
2dl Jordgubbar och/eller Hallon
(jag tog 1ask Physalis och gröpte ur 2 passionsfrukter)
Gör så här
Botten: Krossa kexen. Smält smöret. Blanda smulorna med smöret och kanel. Tryck ut massan i en pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i diam, tryck upp mot kanterna med fingrarna. Kyl i 30min (jag gräddade skalet i ugnen, 200grader i 7-10min, låt svalna).
Fyllning: Blanda färskost med florsocker (smält den vita chokladen försiktigt i micron, och vänd sen ner den i färskosten tillsammans med vaniljsocker). Vispa grädden tjock och vänd ner den i färskoströran. Bred ut fyllningen i pajskalet och kyl igen i minst 1 tim.
Vart tar tiden vägen egentligen?! I helgen har jag höststädat på balkongen, tagit bort alla gamla(vissna) sommarblommor och planterat lite ljung. Jag och barnen besökte min pappa och träffade lite övrig släkt.... Ja, det var den helgen det....