Varm soppa nu i höstkylan!
Kategori: Mat & Bak
Tomatsoppa med Mascarpone och Basilika
2 förpackningar(tetrapak) passerade tomater
1 Gul lök
1-2 Vitlöksklyftor
2 Potatisar
1 Morot
1 Buljongtärning (kött eller grönsaks)
5dl Vatten
2krm Spiskummin
1/2 ask Mascarpone
Färsk Basilika
Salt och Peppar
Skala och hacka löken+vitlöken, stek försiktigt i en gryta. Tillsätt spiskummin och de passerade tomaterna när löken blivit mjuk(ska ej få färg). Tillsätt buljongtärningen och vatten, låt koka upp. Skala moroten och potatisarna, riv sedan ner rotfrukterna i soppan. Låt småputtra i ca 7-10 min, rör om då och då. Ställ av grytan från plattan och tillsätt Mascarpone, salta och peppar. Mixa soppan med stavmixer eller i matberedare.
Rör ner den hackade basilikan och servera med vitlöksbröd.
Gott att tillsätta knaperstekt bacon om man vill ha en matigare soppa.
Gott!