FrökenHarry

Blomstrande kreativitet!

Pirog utan "krångel"

Kategori: Mat & Bak

 Piroger är väldigt gott men det tar sån tiiiiiiiid att göra och krångligt är det. 
Men nu har jag kommit på en lösning;) Köp färdig deg och gör EN stor pirog istället för många små, då slipper man allt "pill" och det går lite fortare.
Ja, jag vet. Är säkerligen inte först med att komma på denna briljanta idé, men det är inte förrens nu som det har slagit MIG att man kan göra så=)
 

 
 

Köttfärspirog med medelhavsgrönsaker och fetaost    4port

Smördeg från Sara Lee (den är färdigkavlad)

200g Blandfärs

1/2 Zuccini

1/2 Paprika

100g Fetaost

2 Vitlöksklyftor pressade

2msk Tomatpure

2msk Tomatpesto

1/2dl vatten

Färsk Persilja och Basilika

Salt och Peppar

1 Ägg till pensling

Ugn 200 grader

 

Hacka Zuccinin och Paprikan i 1cm stora bitar, bryn i olja och lägg sedan upp på ett fat. Stek blandfärsen och tillsätt sedan vitlöken,tomatpure,tomatpesto,grönsakerna,salt,peppar och vatten. Låt vattnet koka in i färsen, ställ av stekpannan från plattan smula ner fetaosten och rör ner dom hackade örterna. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt, lägg köttfärsröran på ena halvan av degen, pensla kanterna med ägg, vik över den den andra deghalvan och tryck ihop kanterna noga. Pensla hela pirågen med ägg och ställ in i ugnen tills smördegen blivit gyllenbrun.

Servera med en god sallad och en kall sås(Crème fraîche,salt,peppar,pressad vitlök, eller tzatziki).

 


Kommentarer

  • toraa säger:

    Ser fantastiskt gott ut!! Äter Elliot denna rätt? Jag och Bengan gillade receptet massor och kommer tjuva det vid tillfälle men tror nog barnen kommer krångla. Men å andra sidan gör de det för allt :)

    Svar: Ja vad kul!!! Tjuva gärna;), annars hade jag ju inte lagt upp receptet på bloggen! Elliot är ju lite "udda", han är en grönsaksälskare. Han äter först upp grönsakerna på tallriken, sen potatisen/riset/pastan och sen KANSKE han äter lite kött...:/ Men när jag lagade den här rätten så åt han faktiskt fyllningen men inte smördegen=) Du får testa=)
    Elin

    2012-09-05 | 21:48:18
    Bloggadress: http://www.toraa-intebaramamma.blogspot.com

Kommentera inlägget här: