Pirog utan "krångel"
Kategori: Mat & Bak

Köttfärspirog med medelhavsgrönsaker och fetaost 4port
Smördeg från Sara Lee (den är färdigkavlad)
200g Blandfärs
1/2 Zuccini
1/2 Paprika
100g Fetaost
2 Vitlöksklyftor pressade
2msk Tomatpure
2msk Tomatpesto
1/2dl vatten
Färsk Persilja och Basilika
Salt och Peppar
1 Ägg till pensling
Ugn 200 grader
Hacka Zuccinin och Paprikan i 1cm stora bitar, bryn i olja och lägg sedan upp på ett fat. Stek blandfärsen och tillsätt sedan vitlöken,tomatpure,tomatpesto,grönsakerna,salt,peppar och vatten. Låt vattnet koka in i färsen, ställ av stekpannan från plattan smula ner fetaosten och rör ner dom hackade örterna. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt, lägg köttfärsröran på ena halvan av degen, pensla kanterna med ägg, vik över den den andra deghalvan och tryck ihop kanterna noga. Pensla hela pirågen med ägg och ställ in i ugnen tills smördegen blivit gyllenbrun.
Servera med en god sallad och en kall sås(Crème fraîche,salt,peppar,pressad vitlök, eller tzatziki).
Bloggadress: http://www.toraa-intebaramamma.blogspot.com